055-3600102 info@be-insured.info

Youngtimerpolis

Het rijden van een Youngtimer is tegenwoordig erg populair. Niet alleen de fiscale voordelen spelen mee, maar vooral het sentiment en de charme van de modellen.  Natuurlijk wil je dat jouw grote passie goed verzekerd is. De Youngtimerpolis van be-insured is een combinatie van een personenauto- en een klassiekerverzekering.

De voorwaarden die voor deze polis gelden:

  • Het voertuig is minimaal 10 jaar oud en heeft een klassiek karakter;
  • Maximaal 20.000 kilometer per jaar;
  • Beperkt en cascodekking op basis van de taxatiewaarde (niet op dag- of nieuwwaarde);
  • Premiekorting op basis van schadevrije jaren;
  • Zakelijk gebruik ook mogelijk;
  • Bestuurder is 24 jaar of ouder.

be-insured heeft meerdere verzekeringen. Per verzekeraar kunnen afwijkende acceptatiecriteria gelden. Vul het aanvraagformulier in en je ontvangt van ons een offerte die het beste bij jou en jouw auto past.

Bron: Auto Motor Klassiek – Aart van der Haagen

Klassieker hobbymatig
  • Mogelijk voor voertuigen vanaf 12 jaar;
  • Beperkt of cascodekking en premie op basis van taxatiewaarde;
  • Vaste premiebedragen;
  • 3000, 5.000, 7.500 of 10.000 km per jaar.

be-insured heeft meerdere verzekeringen. Per verzekeraar kunnen afwijkende acceptatiecriteria gelden. Vul het aanvraagformulier in en je ontvangt van ons een offerte die het beste bij jou en jouw auto past.

Taxatie

Er zijn verschillende redenen waarom je klassieker een taxatie nodig heeft. Eén van de meest voorkomende redenen is dat je een taxatierapport nodig hebt om een WA-Beperkt- Casco of WA-Casco (All Risk) af te sluiten.

Tijdens de geldigheidsduur van het taxatierapport keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt op basis van artikel 7:960 BW. De strekking van dit artikel is, dat als je het voertuig hebt laten taxeren, je er zeker van kunt zijn dat de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd. Een andere reden om je voertuig te laten taxeren kan zijn i.v.m. de aan- of verkoop. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met de marktwaarde en in welke staat het voertuig is.

Ook als je het voertuig alleen WA wilt verzekeren is een taxatie zinvol. Als je buiten je schuld schade oploopt, kun je met een taxatierapport beter aantonen wat de waarde van het voertuig is en zal de kans klein zijn dat daar een vervelende discussie over ontstaat met de tegenpartij.

Hoe lang is een taxatie geldig?

Gebruik je de klassieker dagelijks dan is de taxatie twee jaar geldig. Bij hobbymatig gebruik is dat drie jaar.